ELP - Op de ijsvloer in de kom van het dorp bleef het vandaag stil. 's Morgens was de dikte van het ijs gecontroleerd. Na de eerste voorzichtige stappen van de ijsmeesters op de spiegelgladde vloer schoot er een enorme scheur in en borrelde het water omhoog. Vandaag dus nog niet. Waarom het zo lang duurt voordat het dik genoeg is? In de huizen langs de ijsvloer in wording wordt gewoon veel te hard gestookt! Die huizen zijn zo warm, dat het ijs eerder smelt dan aangroeit..... Dus, mensen, buren, zet de kachel de komende dagen een graadje lager (..) Dank u!
Even buiten het dorp. De Meerten Akkersweg in en dan zo'n vijftig meter de Boerdiek op, aan de rechterkant op de plas die twee jaar geleden ontstaan is na zandafgraving, tref ik de eerste schaatsers. Allemaal uit Elp. Dit ijs is sinds gisteren voldoende dik. Het kraakt niet. Het is mooi ijs. Maar veel mensen schaatsen er (nog) niet.
Fietsend naar huis, zie ik de zon als een rode bal ondergaan. Het is alweer flink koud. Het gaat vannacht weer flink vriezen. Dus morgen zal het zeker lukken met de ijsbaan in Elp! Daarom nog één plaatje van een rustig ijsveld midden in het dorp. Maar dus niet lang meer:
Ha ha ijsvereniging heeft te
BeantwoordenVerwijderenweinig lef, mocht je er door zakken dan, even een hupje en je schaats weer verder,zo diep is het niet dat je er onder kunt schieten.
Tinus